ua en ru

Станіслав Єжов: що відомо про затриманого чиновника

Станіслав Єжов: що відомо про затриманого чиновника Фото: Станіслав Єжов (скріншот YouTube / Телеканал Прямий)

Станіслав Єжов підозрюється в роботі на спецслужби РФ

Станіслав Єжов був затриманий увечері 20 грудня на прямо на робочому місці. Все, що відомо про співробітника Кабміну - в матеріалі РБК-Україна.

Станіслав Єжов: агент спецслужб Росії

Єжов Станіслав Станіславович - 39-ти річний заступник керівника Протоколу Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Чиновник був заарештований співробітниками контррозвідки СБУ в будівлі Кабінету міністрів за підозрою в роботі на спецслужби Російської Федерації.

За заявою прес-центру СБУ, Єжов за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку. Завербований він був під час тривалого закордонного відрядження.

Затримання Станіслава ЄжоваФото: Затримання Станіслава Єжова (скріншот YouTube / Телеканал Прямий)

Єжову оголошено підозру про вчинення злочину, а також відкрито кримінальне провадження, згідно зі ст. 111 ч.1 Кримінального кодексу України, проводяться обшуки за місцем проживання і роботи чиновника.

Під час затримання Єжова співробітник СБУ повідомив, що підозрюваний мав доступ до дуже вузької, закритої інформації Кабміну, користувався повагою, а також "творчо, відповідально і старанно працював на російські спецслужби".

Станіслав Єжов: досьє

Станіслав Єжов займав посаду зам. керівника Протоколу Прем'єр-міністра в Кабміні України з травня 2016 року. Чиновник супроводжував прем'єра в поїздках за кордон і на міжнародних зустрічах. Єжов також працював в Апараті Верховної Ради, звідки і перейшов до Кабміну разом з Володимиром Гройсманом. Раніше протягом 2-х років проживав і працював в США в посольстві України.

Відео: СБУ затримала чиновника з Кабміну (YouTube / Телеканал Прямий)

Дружина Станіслава Єжова є громадянкою Російської Федерації. Мірошникова Юлія Олександрівна закінчила університет в Санкт-Петербурзі, має ступінь кандидата наук в області енергоустановок на основі відновлюваних джерел енергії. Під час проживання в Америці дружина Єжова працювала на одному з підприємств ядерної промисловості.

Сім'я Єжова виховує доньку Марію, громадянку України.

В е-декларації Станіслава Єжова зазначено, що він спільно з батьком і сестрою володіє квартирою в Києві площею 90,55 кв.м. Його зарпалата у ВР за 2016 рік склала 44,6 тис.грн, на посаді в Кабміні в минулому році чиновник заробив 179,2 тис.грн. Заощадження Єжова готівкою склали $ 70 тис. На рахунку його дружини в Сбербанку Росії знаходяться 286,6 тис. рублів і $ 31.7 тис.