ua en ru

У Стамбулі затримано більше 40 підозрюваних у зв'язках з ІД

У Стамбулі затримано більше 40 підозрюваних у зв'язках з ІД Фото: у Стамбулі затримано більше 40 підозрюваних

Затримані планували організувати великий терористичний акт

У Туреччині затримали 49 осіб, підозрюваних у співпраці з терористичною організацією "Ісламська держава". Про це повідомляє Anadolu.

Так, затримані планували організувати великий терористичний акт.

Як зазначається, серед затриманих 41 людина - іноземні громадяни. Всі вони були затримані в ході рейдів турецьких правоохоронних органів у Стамбулі. Поліції вдалося виявити у затриманих зброю, боєприпаси і військове спорядження.

За інформацією поліції, затримані планували організувати масштабну терористичну атаку напередодні проведеного в Туреччині конституційного референдуму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики терористичної угруповання "Ісламська держава" організували атаку з використанням хімічної зброї проти іракських військових в районі міста Мосул.

За даними іракського офіцера, хімічна атака була здійснена бойовиками в районі Аль-Абар, в західній частині міста. Бойовики ІД запустили в бік позицій іракських солдатів ракету з хлором. Джерело стверджує, що в результаті атаки постраждали сім військовослужбовців. Вони були доставлені в госпіталь з порушеннями роботи дихальних органів.