ua en ru

Бойовики ІДІЛ здійснили хімічну атаку під Мосулом

Бойовики ІДІЛ здійснили хімічну атаку під Мосулом Фото: ракета з хлором виробництва Ірану

У результаті атаки постраждало сім військовослужбовців

Бойовики терористичного угрупування "Ісламська держава" організували атаку з використанням хімічної зброї проти іракських військових у районі міста Мосул. Про це з посиланням на джерело в армії Іраку повідомляє Associated Press.

За даними іракського офіцера, хімічна атака була здійснена бойовиками в районі Аль-Абар, у західній частині міста. Бойовики ІД запустили в бік позицій іракських солдатів ракету з хлором. Джерело стверджує, що в результаті атаки постраждало сім військовослужбовців. Вони були доставлені в госпіталь із порушеннями роботи дихальних органів.

Як відомо, операція зі звільнення міста Мосула на півночі Іраку почалася в жовтні 2016 року. У ній беруть участь іракська армія, сили шиїтського ополчення й авіація міжнародної коаліції на чолі з США.

Нагадаємо, 4 квітня в населеному місті Хан-Шейхун у сирійській провінції Ідліб було здійснено хімічну атаку. Жертвами застосування хімічної зброї, за різними даними, стали від 72 до 100 осіб. Західні країни заявили про причетність до неї офіційного Дамаска. У відповідь на застосування хімічної зброї в ніч на 7 квітня США завдали ракетного удару по авіабазі Шайрат, утримуваній військами Башара Асада.