ua en ru

У Стамбулі прихильники Ердогана закликали стратити учасників перевороту

У Стамбулі прихильники Ердогана закликали стратити учасників перевороту Фото: у Туреччині знову пройшов мітинг на підтримку президента

На мітингу на підтримку президента Туреччини також спалили опудало підозрюваного в організації військового перевороту Фетхуллаха Гюлена

У Стамбулі кілька сотень прихильників президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана вийшли у вівторок, 19 липня, на мітинг на його підтримку з вимогою смертної кари для учасників невдалого перевороту. Про це повідомляє Associated Press.

"Ми хочемо кари!" - скандували мітингувальники.


Сам Ердоган раніше заявив, що турки хочуть швидкого правосуддя і додав, що він не буде заперечувати проти відновлення смертної кари, якщо парламент схвалить його.

Повідомляється, що на мітингу прихильники президента також спалили опудало проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада підозрює в організації спроби військового перевороту і який зараз проживає у США.

Нагадаємо, Європейський союз нагадав Туреччині, що держава зв'язана зобов'язаннями у рамках Європейської конвенції про захист прав людини, а також зобов'язаннями члена Ради Європи, тому не може знову ввести смертну кару.