ua en ru

Стало відомо, коли в Україні з'явиться 4G

Стало відомо, коли в Україні з'явиться 4G Фото: 4G (poroshenko twitter)

У деяких містах 4G зможуть скористатися вже навесні

У деяких містах України послугами 4G зможуть скористатися вже навесні 2018 року. Про це повідомляє профільне видання Аin.ua

"Оператори поки тільки провели аукціон, фактично ж всі бюрократичні процедури можуть зайняти до місяця: оплата по рахунках, передача ліцензій і т. д. Тільки після цього почнеться розгортання 4G", - йдеться в повідомленні видання.

Так, директор з корпоративного управління і контролю "Vodafone Україна" Олег Проживальський зазначив, що скористатися 4G жителі Києва зможуть вже в кінці березня - початку квітня (але точково, оскільки буде використаний діапазон 2,6 ГГц, розіграний сьогодні).

Зазначено, що масове повноцінне розгортання мереж оператор планує з липня, після отримання другої ліцензії на діапазон 1,8 ГГц, який і призначений для широкого покриття.

Крім того, президент "Київстар" Петро Чернишов заявив, що компанія спробує запустити 4G у великих містах вже в березні.

"Ми сподіваємося, що знадобиться ще максимум два місяці, щоб у користувачів з'явилася ця послуга. Зараз пройшов тільки перший аукціон, але навіть він дозволяє запустити 4G у великих містах, зокрема в Києві. Обладнання у нас вже готово... Паперова робота займе за нашими оцінками близько двох місяців, відповідно, десь у другій половині березня у людей у великих містах почне з'являтися значок 4G на телефонах(якщо говорити про наших мережах)", - заявив Чернишов.

Наголошується, що 4G буде запускатися у великих містах, таких як Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро.

Нагадаємо, в ході торгів "з голосу" за отримання ліцензії 4G оператор Lifecell забрав найбільший лот, запропонувавши за лот на 20 МГц більш високу ціну, ніж "Vodafone Україна". Зазначимо, що за продаж ліцензії 4G Україна отримає майже 2,5 млрд гривень.