ua en ru

Стало відомо, коли в США оголосять про розслідування витоків з Білого дому

Стало відомо, коли в США оголосять про розслідування витоків з Білого дому Фото: Джеф Сешнс (YouTube screenshot)

4 серпня США оголосять про розслідування витоків з Білого дому

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс планує на цьому тижні оголосити про початок кримінального розслідування витоків конфіденційної інформації з Білого дому і з міністерств уряду. Про це повідомляє Fox News.

Так, виступ Сешнса заплановано на 4 серпня. Міністр юстиції оголосить фактично війну негласній передачі американським ЗМІ конфіденційної інформації про роботу і взаємини членів адміністрації Трампа.

Трамп в останні місяці регулярно виступав з жорсткою критикою на адресу багатьох провідних ЗМІ, в тому числі телекомпанії CNN. Він звинувачує журналістів у публікації матеріалів, які не відповідають дійсності, і посилання на неіснуючі джерела. Президент США пообіцяв боротися з незаконними витоками інформації.

Зазначимо, комітет з національної безпеки і урядових справ Сенату Конгресу США на чолі з Роном Джонсоном підготував доповідь, згідно з якою з дня інавгурації Трампа 20 січня по 25 травня (126 днів) з центральних відомств уряду США сталося 125 витоків інформації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія проводить різнобічну шпигунську кампанію проти США, незважаючи на санкції та заяви американських спецслужб про втручання Росії у президентські вибори в США в 2016 році.