ua en ru

У контррозвідці США заявили, що РФ змінила тактику шпигунства

У контррозвідці США заявили, що РФ змінила тактику шпигунства Фото: США (pixabay.com)

Стратегія російського шпигунства змінилася

Росія проводить різнобічну шпигунську кампанію проти США, незважаючи на санкції та заяви американських спецслужб про втручання Росії у президентські вибори в США в 2016 році. Про це в інтерв'ю Reuters розповів директор американського Управління національної контррозвідки (ONCIX) Вільям Еваніна.

Повідомляється, що Росія змінила тактику шпигунства за США. Тепер замість кадрових розвідників це роблять різні підрядники американських спецслужб. Зміна стратегії сталася 5-7 років тому

За словами Еваніни, російська стратегія шпигунства змінилася за останні 5-7 років. Росія більше не покладається цілком на розвідників, офіційно працюють на спецслужби. Тепер у США відправляються бізнесмени, інженери й інші люди, які працюють як підрядники на американські спецслужби.

За його словами, в минулому році він інтенсивно працював з американським приватним сектором, щоб захистити критичну інфраструктуру та логістичні схеми від закордонних загроз.

Еваніна зазначив також, що його управління стикається з крадіжкою хакерами державних і промислових таємниць, промисловим шпигунством, а також із випадками, коли держслужбовці та підрядники діляться секретами з медіа та порталами, такими як WikiLeaks.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відносини між США та Російською Федерацією можуть ще більше погіршитися.