ua en ru

Стало відомо, яку зарплату хочуть встановити нардепам у 2017 році

Стало відомо, яку зарплату хочуть встановити нардепам у 2017 році Фото: народним депутатам збираються встановити нові зарплати у 2017 році

Оклади парламентаріїв можуть прив'язати до прожиткового мінімуму працездатного громадянина

Оклади парламентаріїв збираються прив'язати до прожиткового мінімуму працездатного громадянина (1600 гривень), тоді як раніше депутатська зарплата нараховувалася виходячи з мінімальної заробітної плати. Про це свідчить розроблений Кабміном додаток до постанови парламенту "Фінансове забезпечення діяльності народних депутатів", який опинився у розпорядженні РБК-Україна.

Так, максимальний оклад у спікера Ради - 20 прожиткових мінімумів, тобто, згідно з документом, його зарплата становитиме 32 тис. гривень.

Робота першого віце-спікера і віце-спікера з окладами в 19,2 і 18,7 прожиткових мінімумів відповідно щомісяця буде оплачуватися в 30,72 тис. гривень та 29,9 тис. гривень.

Голова парламентського комітету отримає зарплату в 28,8 тис. гривень, його заступник - 26,4 тис. гривень, голова підкомітету - 26,4 тис. гривень, член комітету - 25,92 тис. гривень.

Оклади депутатів

Фото: додаток до постанови парламенту про фінансове забезпечення народних депутатів

За даними парламентарів, з 1 травня 2017 року будуть переглянуті оклади для всіх категорій чиновників, згідно із законом про держслужбу, однак ця пропозиція не стосувалася депутатів.

Так, планується, що директор територіального управління НАБУ буде отримувати 64 тис. гривень, начальник відділу - 32 тис. гривень, посадовий оклад голови НАЗК з 2017 року планується в розмірі 31,2 тис. гривень.

Крім того, оклад судді місцевого суду становитиме 48 тис. гривень, судді Верховного суду - 120 тис. гривень.

Нагадаємо, 8 грудня Верховна Рада України провалила законопроект про спецконфіскацію - про дозвіл стягнення в державний бюджет активів громадян, придбаних на необґрунтовані доходи.