ua en ru

Стало відоме ім'я затриманого чиновника Кабміну, - джерела

Стало відоме ім'я затриманого чиновника Кабміну, - джерела Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua)

Джерела в силових структурах назвали ім'я підозрюваного в роботі на спецслужби РФ

Стало відоме ім'я чиновника Кабінету міністрів України, затриманого за підозрою в роботі на російські спецслужби сьогодні ввечері, 20 грудня 2017 року. Про це РБК-Україна розповіли джерела в силових структурах.

Так, за даними джерел, співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали чиновника Кабміну Станіслава Єжова.

Згідно з інформацією, опублікованою на офіційному сайті уряду, Єжов Станіслав Станіславович є заступником керівника протоколу прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Відзначимо, що в е-декларації Єжова зазначено, що його дружина є громадянкою Російської Федерації.

Зазначимо, за даними СБУ, чиновник був завербований спецслужбами РФ під час тривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав з допомогою спеціального устаткування інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку. За сприяння керівництва українського уряду, агента спецслужб РФ співробітники СБУ затримали на робочому місці.

Відзначимо, чиновника затримали співробітники контррозвідки СБУ і в наручниках вивели з будівлі уряду.

"Чиновник мав доступ до досить вузької інсайдерської інформації Кабінету міністрів", - повідомив під час затримання представник відомства.

За його словами, в ході оперативної роботи СБУ було задокументовано факти співпраці чиновника зі спецслужбами РФ, після чого дану інформацію передали слідчим органам.

Стало відоме ім'я затриманого чиновника Кабміну, - джерела

Фото: СБУ затримала чиновника Кабміну (ssu.gov.ua)