ua en ru

В СБУ розповіли подробиці затримання чиновника Кабміну

В СБУ розповіли подробиці затримання чиновника Кабміну Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua)

Чиновника підозрюють у роботі на спецслужби РФ

В Службі безпеки України (СБУ) розповіли подробиці затримання чиновника Кабінету міністрів України, підозрюваного у роботі на спецслужби Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники контррозвідки СБУ викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією правоохоронців, чиновник був завербований спецслужбами РФ під час тривалого закордонного відрядження.

Так, оперативники СБУ задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав з допомогою спеціального устаткування інформацію про діяльність урядових структур.

Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку. За сприяння керівництва українського уряду, агента спецслужб РФ співробітники СБУ затримали на робочому місці.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцем роботи та проживання чиновника. Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину.

В СБУ розповіли подробиці затримання чиновника Кабміну

Фото: СБУ затримала чиновника Кабміну (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала чиновника Кабінету міністрів України за підозрою в роботі на спецслужби РФ. Повідомляється, що чиновник мав доступ до вузької інсайдерської інформації Кабміну.