ua en ru

Стало відомо ім'я призначеного Януковичу адвоката

Стало відомо ім'я призначеного Януковичу адвоката Фото: держава надала Януковичу свого адвоката (УНІАН)

Захищати екс-президента буде адвокат Віталій Мешечек

Адвокат Віталій Мешечек буде захищати екс-президента України Віктора Януковича у справі про звинувачення його в госдураственной зраді. Про це повідомляє прес-служба Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Києва.

Згідно з даними Ради адвокатів Києва, адвокатське свідоцтво було видано йому 13 червня 2012 року Донецької обласної дисциплинароно-кваліфікаційної колегією адвокатів.

Згідно зі статтею 17 Закону України "Про безоплатну правову допомогу" центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечує участь захисника особам, до яких застосовано адміністративне затримання, адміністративний арешт, особам, які затримані за підозрою у вчиненні злочину, особам, до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою, а також при здійсненні досудового розслідування та судового провадження у випадках, коли захисник відповідно до положень Кримінально-процесуального кодексу України (далі - КПК) залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії Постанова / постанова слідчого, прокурора, слідчого судді або суду про залучення захисника за призначенням є обов'язковим для виконання.

Нагадаємо, раніше Янукович відкликав своїх адвокатів з суду та відмовився брати участь у процесі, мотивуючи таке рішення тим, що на його думку, суд є фікцією і його робота полягає тільки в тому, щоб за всяку ціну винести екс-презденту обвинувальний вирок.