ua en ru

Стали відомі особливості роботи проекту "Миротворця" по розпізнаванню бойовиків

Стали відомі особливості роботи проекту "Миротворця" по розпізнаванню бойовиків Фото: сайт "Миротворець" (РБК-Україна)

Ресурс планують запустити 24 серпня

Стали відомі особливості роботи проекту "Миротворця" по розпізнаванню бойовиків - Identigraf. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Антон Геращенко.

"24 серпня 2017 року, рівно в 00:01, волонтерами проекту "Миротворець" буде запущена унікальна, що не має аналогів у світі, відкрита для всіх і кожного "Система розпізнавання і виявлення злочинців Identigraf", - повідомив він.

Так, на розробку системи пішло 9 місяців, її унікальність, за словами Геращенко, полягає в тому, що це перша в світі система, яка буде працювати у відкритому доступі в мережі Інтернет для пошуку сепаратистів, терористів і злочинців. Тоді як, за словами нардепа, у світі подібні системи працюють або в режимі секретності в офісах провідних спецслужб або використовуються у закритому режимі в комерційних цілях.

Розробка українських волонтерів дозволить за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій. У базу системи занесені всі ті, хто був ідентифікований і збережений в базі "Миротворець" з зими 2014 року.

"Користувачами системи може бути як слідчі поліції, СБУ і прокуратури, прикордонники, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці і всі, хто хочуть перевірити чи була та чи інша людина замішана в антиукраїнських виступах", - додав він.

На даний момент ресурс працює у тестовому режимі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сайт "Миротворець" запускає проект для розпізнавання осіб проросійських бойовиків та їх пособників, спочатку проект планували назвати Separator.