ua en ru

Стали відомі імена ймовірних кандидатів на пост голови Єврокомісії

Стали відомі імена ймовірних кандидатів на пост голови Єврокомісії Фото: ЕК (flickr.com/photosmartinschulz)

У числі вірогідних кандидатів - Манфред Вебер, Петер Альтмайер і Урсула фон дер Ляйєн

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона хотіла б бачити на посаді голови Єврокомісії представника ФРН. Про це пише DW з посиланням на видання Handelsblatt.

Так, згідно з інформацією співрозмовників в уряді Німеччини, заради цього канцлер може відмовитися від представлення голови Німецького федерального банку Йенса Вайдмана на посаду голови Європейського центрального банку (ЄЦБ).

"Вищим пріоритетом для Меркель є не ЄЦБ, а Єврокомісія", - заявив виданню високопоставлений представник уряду.

Крім того, за інформацією видання, одним із ймовірних кандидатів є голова фракції Європейської народної партії в Європарламенті, представник Християнсько-соціального союзу Манфред Вебер.

Також в числі можливих кандидатів на пост голови Єврокомісії нинішній міністр економіки і енергетики Петер Альтмайер і міністр оборони Урсула фон дер Ляйєн.

Відзначимо, в 2019 році наступники змінять главу ЄЦБ Маріо Драгі, голови Європейської ради Дональда Туска, голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і верховного представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріку Могерини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутати Європейського парламенту просять Європейську комісію переглянути процедуру призначення її генерального секретаря Мартіна Зельмайера.

Зокрема, Євродепутати заявили, що висунення кандидатури Зельмайера "можна розглядати як дії, схожі на переворот", і які, можливо, вийшли за рамки закону.

Також повідомлялося, що Європейський парламент затвердив проведення наступних виборів в Євросоюзі 23-26 травня 2019 року.

У виборах візьмуть участь громадяни 27 країн.