ua en ru

Стали відомі імена лауреатів так званої "Нобелівської премії з теології"

Імена лауреатів "Премії Ратцінгера" стали відомі 21 червня - ними стали англіканський библиист Річард Берридж і німецький теолог Крістіан Шаллер.

"Премію Ратцінгера", яку називають "Нобелівською премією з теології" вручається з 2011 року "Ватиканським фондом Йозефа Ратцінгера - Бенедикта XVI", засновником якого є сам Тато-пенсіонер. Вона присуджується за особливий внесок у розвиток богослов'я.

У цьому році її лауреатом вперше став дослідник не католик. Урочисте вручення премії відбудеться 26 жовтня 2013. Про це розповів під час зустрічі з журналістами в Залі Друку Святого Престолу кардинал Камілло Руїні, колишній Генеральний вікарій Риму.

Річард Берридж є одним з найбільш авторитетних библиистив в світі. Він зробив цінний внесок в історичне та богословське підтвердження зв'язку між Євангеліями і особистістю Ісуса Христа. Кардинал Руїні підкреслив, що ця тема близька богословських досліджень Бенедикта XVI і завжди простежувалася його пастирської діяльності.

Німецький дослідник Крістіан Шаллер, в свою чергу, протягом багатьох років співпрацював з архієпископом Герхардом Людвіком Мюллером, сьогоднішнім префектом Конгрегації віровчення і є керівником "Інституту Бенедикта XVI" в Регенсбурзі. Премію він отримає не тільки за внесок у розвиток теології, а також за роботу над повним зібранням творів Бенедикта XVI.