ua en ru

Стала відома причина відкликання посла Молдови з Росії, - джерела

Стала відома причина відкликання посла Молдови з Росії, - джерела Фото: посол Молдови до Російської Федерації Дмитро Брагиш

Посла відкликали через розбіжності між президентом і прем'єр-міністром Молдови

Посла Молдови в Російській Федерації Дмитра Брагіша відкликали з-за розбіжностей між президентом країни Ігорем Додоном і урядом на чолі з прем'єр-міністром Павлом Філіпом, передає "Комерсант".

Повідомляється, що за останній тиждень між президентом і прем'єром відбулося кілька "досить жорстких розмов" щодо призначення молдавських послів.

Так, у двадцятих числах лютого Філіп направив президенту список з дев'яти кандидатур на посади глав дипломатичних місій. У список входили схвалені урядом претенденти на посади послів у США, Китаї, Австрії, Франції, Великобританії та постійний представник Молдови в ООН.

Зазначено, що 24 лютого Додон відмовився затвердити послами двох однопартійців Філіпа Володимира Чобану та Ігоря Кіпія. Президент жорстко розкритикував партійний принцип призначення послів.

Повідомляється, що рішення Кишинева відкликати Дмитра Брагіша стало несподіванкою і для МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол Республіки Молдова у Російській Федерації Дмитро Брагиш був відкликаний з посади.