ua en ru

Стадіон до Євро-2012 у Варшаві добудують до грудня, – Дональд Туск

Національний стадіон у Варшаві, на якому 8 червня наступного року відбудеться матч-відкриття фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, буде введений в експлуатацію до грудня цього року. Про це сказав глава польського уряду Дональд Туск на прес-конференції у Варшаві, повідомляє радіо "Свобода".
Він також зазначив, що генпідрядник будівництва австрійсько-польський концерн, який має завершити будівництво до 30 червня цього року, не отримає ніяких додаткових коштів.
Державна компанія "Національний центр спорту", яка є замовником будівництва стадіону у Варшаві, на початку червня оцінювала можливу затримку з введенням його в експлуатацію в 3,5 місяця.
Деякі польські медіа писали, що виправлення виявлених недоробок на стадіоні, який спочатку планувалося добудувати в травні цього року, може зайняти навіть 10 місяців.
Польська влада витратить на будівництво Національного стадіону у Варшаві понад 500 млн дол. У Познані, який стане четвертим містом-організатором єврочемпіонату, матчі пройдуть на реконструйованому міському стадіоні.