ua en ru

Стабільності національної валюти нічого не загрожує, - Арбузов

Стабільності національної валюти нічого не загрожує. Про це заявив голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов під час зустрічі з представниками Незалежної асоціації банків України (НАБУ), передає прес-служба регулятора.

"Питання стабільності національної валюти продовжує хвилювати не тільки комерційні та державні банки, а й кожного громадянина. Я вже неодноразово наголошував на тому, що зараз стабільності національної валюти нічого не загрожує. Національний банк України вживає всі необхідні заходи для забезпечення стабільності платіжного балансу, від якого напряму залежить стабільність національної валюти", - зазначив Арбузов.

За словами голови НБУ, "цього року Національний банк України також уживає необхідні заходи для утримання нормального - позитивного чи нульового -платіжного сальдо, і можна з упевненістю говорити про те, що рух валюти також буде прогнозованим. Тобто, ми наразі не бачимо передумов для глибокої девальвації чи ревальвації".

Нагадаємо, раніше голова НАБУ Борис Тимонькін також зазначив, що в Україні немає економічних підстав для девальвації гривні.