ua en ru

Посилання на мінські домовленості виключено з законопроекту про реінтеграцію Донбасу на вимогу НФ, - Бурбак

Посилання на мінські домовленості виключено з законопроекту про реінтеграцію Донбасу на вимогу НФ, - Бурбак Фото: Максим Бурбак (УНІАН)

Він також заявив, що друга вимога фракції – це процес верифікації виведення російських військ

На вимогу "Народного фронту" із законопроекту про реінтеграцію Донбасу було вилучено усі посилання на Мінські домовленості. Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак, повідомляє прес-служба НФ.

"Наша принципова умова до цього законопроекту - жодних згадок про Мінські домовленості - вона виконана", - заявив він.

За словами Максима Бурбака, "Народний фронт" завжди вимагав назвати Росію агресором і відповідним чином формувати політику держави. "За нашою силою - конкретні справи і рішення. Ми маємо моральне право на такі слова", - сказав керівник фракції.

"Цей закон потрібен. Він, нарешті, називає речі своїми іменами. Цей закон працює в інтересах нашого війська", - підкреслив Бурбак.

Він також заявив, що друга вимога фракції – це процес верифікації виведення російських військ.

"Наша друга умова - відображення верифікації виведення сил окупанта з території Донецької та Луганської областей. "Народний фронт" голосуватиме за законопроект за умови, що закон набирає чинності лише після повного виведення з території ОРДЛО російської армії, їхніх найманців та припинення існування окупаційної адміністрації так званих республік", - наголосив керівник фракції.

Він підкреслив, що цей факт повинен засвідчуватися указом Президента після відповідного подання міністра внутрішніх справ України та міністра оборони України.

Максим Бурбак також зазначив, що без рішення Верховної Ради жодних виборів в ОРДЛО не буде.

"У цій війні переможе не емоція. У цій війні переможуть розум, принцип і вміння об'єднувати всі сили - внутрішні і зовнішні - проти агресора. Тому давайте з холодним розумом та патріотичним серцем проголосуємо законопроект у першому читанні та доопрацюємо до другого", - наголосив керівник фракції.