ua en ru

Комісія Київради з питань екополітики наполягає на розширенні меж міста

Постійна комісія Київради з питань екологічної політики закликає подати у Верховну Раду для затвердження проект постанови про нових кордонах Києва. Про це під час засідання заявив голова комісії Денис Москаль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для збереження совій територіальної цілісності Київ повинен терміново подати до ВР на затвердження проект нової межі міста ... КМДА невідкладно повинна внести на розгляд сесії проект встановлення нових меж Києва та передати його на затвердження в парламент", - сказав Москаль. "Загроза втратити Києву 4 тис. га Біличанське лісу з кожним днем ​​стає все більш серйозною. Рішення судів у цій справі - не на користь Києва. На звернення Київради до Президента, ВР і ГПУ немає ніякої реакції. У такій ситуації для захисту лісу та збереження територіальної цілісності столиці вважаю за доцільне якомога швидше затвердити нові кордони міста ", - сказав Москаль.

Він вважає, що це рішення необхідно прийняти на першому ж засіданні Київради в 2013 р., оскільки якщо їм знехтувати, то "ми втратимо не тільки Біличанський ліс, але і деякі сусідні села, пограбують столицю по шматках".

Читайте також: Київрада не дала дозвіл на розробку проекту землеустрою ділянки під кладовище на території Біличанське лісу