ua en ru

США заявили про знищення пов'язаного з паризькими терактами лідера ІДІЛ

США заявили про знищення пов'язаного з паризькими терактами лідера ІДІЛ Фото: ІДІЛ

Абдул Кадер Хакім був убитий 26 грудня

Коаліція на чолі з США знищила за минулий місяць десять керівників терористичної організації "Ісламська держава", в тому числі причетного до терактів у Парижі Абдул Кадер Хакіма, повідомляє Reuters.

За словами представника коаліції полковника армії США Стіва Уоррена, керівники ІДІЛ були ліквідовані в результаті повітряних ударів. Деякі з них, за його словами, планували нові теракти, спрямовані проти країн Заходу.

Уоррен розповів, що Абдул Кадер Хакім, який займався зовнішніми операціями ІДІЛ і мав зв'язки з паризьким осередком, був убитий 26 грудня в Мосулі.

Нагадаємо, 24 грудня в Брюсселі (Бельгія) затримали і заарештували дев'ятого підозрюваного в рамках розслідування терактів в Парижі.

Серія терактів сталася в ніч на 14 листопада в Парижі. У концертному залі Bataclan невідомі захопили заручників. Атаки були здійснені на бульварі Шарон, бульварі Вольтер, на вулиці Фонтен-про-Руа і на вулиці Алибер. У столичному передмісті Сен-Дені біля стадіону Stade de France, де проходив футбольний матч між збірними Німеччини і Франції прогриміли вибухи.