ua en ru

США заявили про ліквідацію учасника атаки на Charlie Hebdo

США заявили про ліквідацію учасника атаки на Charlie Hebdo Фото: американські військові вбили учасника атаки на Charlie Hebdo Бубакера аль-Хакими

Бубакер аль-Хакім був убитий 26 листопада в місті Ракка

В результаті удару американського безпілотника в Сирії був убитий один з лідерів ІДІЛ Бубакер аль-Хакім. Про це повідомляє ВВС, посилаючись на інформацію американських військових.

Аль-Хакім був убитий 26 листопада в місті Ракка, яке вважається столицею ІДІЛ.

Як повідомляється, аль-Хакім брав участь в організації атак на французьких карикатуристів з сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Французько-тунизийскому бойовику Бубакеру аль-Хакіму було 33 роки. Згідно з повідомленням, після вторгнення США в Ірак він став членом осередку, організованою Абу Мусабом аль-Заркаві.

В 2008 році у Франції його засудили до семи років в'язниці за спроби набрати в Парижі команду для теракту в Багдаді. Як передбачається, з в'язниці він вийшов в 2011 році і поїхав до Тунісу, де в 2014 році взяв на себе відповідальність за вбивство двох політиків.

В січні 2015 року бойовики, пізніше відомі як брати Саїд і Шеріф Куаши, увірвалися в офіс Charlie Hebdo і почали стріляти. В результаті події загинули 11 журналістів і поліцейський.

Спочатку нападникам вдалося втекти, але через два дні їх вбили французькі спецслужби.

Нагадаємо, постраждалий від землетрусу місто в Італії подав позов проти Charlie Hebdo.