ua en ru

У США заявили, що Північна Корея створила вірус WannaCry

У США заявили, що Північна Корея створила вірус WannaCry фото: Білий дім (obamawhitehouse.archives.gov)

У Білому домі зазначили, що атака WannaCry завдала не тільки економічний збиток

Помічник президента США з внутрішньої безпеки Том Боссерт заявив, що вірус WannaCry був створений в КНДР. Про це він написав у статті для видання The Wall Street Journal.

"Це не легковажне твердження. Воно ґрунтується на доказах. Ми не самотні в таких висновках. З нами згодні інші уряди і приватні компанії. Про причетність КНДР до кібератаки говорить Великобританія, Microsoft відстежила зв'язок атаки зі структурами північнокорейського уряду", - зазначив Боссерт.

Він також підкреслив, що атака WannaCry принесла не тільки економічний збиток. За його словами, вона також показала вразливість критичної інфраструктури. Боссерт вказав на те, що поширення інтернет-технологій у світі робить його більш уразливим для подібних атак, чим і користується КНДР.

При цьому Боссерт заявив, що США ведуть активну боротьбу за те, щоб убезпечити Інтернет від подібних загроз і мають намір притягати до відповідальності їх організаторів.

Зазначимо, вірус WannaCry почав поширюватися в травні, торкнувшись комп'ютерних систем в більш ніж 150 країнах світу. За оцінками американських експертів, загальний збиток від хакерської атаки склав 1 млрд. доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Microsoft вважають КНДР відповідальною за кібератаку вірусу WannaCry.