ua en ru

У США на захист Трампа піднімали винищувачі F-15

У США на захист Трампа піднімали винищувачі F-15 Фото: американські винищувачі F-15

Біля відпочинкової резиденції Трампа вони перехопили літак, який не відповідав на запити

Через сигнал "тривога в повітрі" в американському штаті Флорида було піднято два винищувачі F-15. Їхнє завдання було перехопити літак, який не відповідав на запити, недалеко від відпочинкової резиденції президента США Дональда Трампа Мар-а-Лаґо у Палм-Біч, передає "Голос Америки".

Зазначено, що літаки піднялися в повітря з надзвуковою швидкістю, що налякало багатьох місцевих жителів.

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) пізніше повідомило, що винищувачам вдалося встановити контакт із літаком. Інцидент стався приблизно о 19:00 за Вашингтонським часом. Жодних інших деталей не подано.

"Метою військових перехоплень є відновлення зв'язку літака з місцевими диспетчерами Федерального управління цивільної авіації США (FAA) та інструктування пілота дотримуватися вказівок диспетчерів для здійснення безпечної посадки і подальших дій", - йдеться в заяві NORAD.

Повідомляється, що в США вже розпочато одне розслідування після несподіваного зближення приватного літака з "Боїнгом" глави США Дональда Трампа. Інцидент стався в небі над Флоридою на початку лютого, коли Трамп прямував із Вашингтона до міжнародного аеропорту в Палм-Біч.

Згідно з повідомленням, коли президентський літак перебуває у повітрі, агенти Секретної служби, у співпраці з диспетчерами FAA, стежать за будь-якими можливими погрозами.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп назвав найбільші ЗМІ країни ворогами американського народу.