ua en ru

США запустили другу за тиждень ракету дальнього радіусу дії в Тихий океан

США запустили другу за тиждень ракету дальнього радіусу дії в Тихий океан Фото: запуск Minuteman III

Американські військово-повітряні сили провели випробування ракети Minuteman III

Військово-повітряні сили Сполучених Штатів Америки вдруге за тиждень запустили ще одну балістичну ракету дальнього радіусу дії Minuteman III, здатної нести ядерні боєголовки. Про це повідомляє Fox News.

"Вона пролетіла понад 4000 миль (6437 км) від бази в Каліфорнії, перш ніж впасти в Тихому океані близько Маршаллових островів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, запуском військові зі штату Монтана керували дистанційно. За словами військових, пуск ракети був запланованим і не пов'язаний з погіршенням відносин з Північною Кореєю.

"Тести заплановані на 3-5 років вперед, і може знадобитись до одного року, щоб підготуватися до кожного запуску. GT 222, який відбувся сьогодні вранці, був запланований. Команда зазвичай планує чотири запуски в рік", - розповіла прес-аташе ВПС США Лінда Фрост.

Попередній запуск ракети був здійснений 26 квітня 2017 року. Він відправив Minuteman III на відстань близько 4 200 миль (6759 км) в напрямку випробувального полігону на Маршаллових островах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВПС США мають намір провести новий випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Minuteman III. Він повинен був стати відповіддю на "серію викличних дій з боку північнокорейського режиму".