ua en ru

США не забороняє в'їзд на свою територію громадянам Туреччини, - посол

США не забороняє в'їзд на свою територію громадянам Туреччини, - посол Фото: Джонс Басс (flickr/thejointstaff)

Американське посольство в Анкарі лише призупинило розгляд нових заявок на отримання візи

Відновлення видачі віз для турецьких громадян залежить від результатів переговорів між США і Туреччиною. Про це заявив американський посол в Анкарі Джон Басс, говориться в повідомленні на сайті посольства.

"Це не було рішення, яке ми прийняли легковажно, це рішення ми прийняли з великою печаллю. Ми розуміємо, що призупинення візових послуг буде незручне людям. Ми сподіваємося, що це не триватиме довго, але ми не можемо сказати, скільки часу буде потрібно для вирішення цього питання. Тривалість буде обговорюватися нашими урядами в рамках дискусій про причини затримання дипломатів (США, - ред.) і прихильності турецького уряду по захисту наших об'єктів та персоналу в Туреччині", - повідомив Басс.

Він також зазначив, що призупинення видачі віз громадянам Туреччини не означає заборону на в'їзд в США.

"Призупинення послуг не є забороною на в'їзд громадян Туреччини. Це призупинення розгляду нами нових заявок на отримання візи. Якщо у вас є діюча віза, ви можете поїхати в США. Якщо ви хочете подати заяву на отримання візи в іншому посольстві або консульстві США за межами Туреччини, ви можете це зробити", - підкреслив Басс.

Нагадаємо, президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що прийме відповідні заходи у відповідь на ухвалення США рішення про припинення видачі віз для громадян Туреччини.