ua en ru

Питання надання США Україні летальної зброї не закрите, - Чалий

Питання надання США Україні летальної зброї не закрите, - Чалий Фото: Валерій Чалий розповів, що думають у США щодо поставки зброї в Україну

На думку українського посла, питання поставки летальної зброї в Україну не порушуватиметься до 8 листопада

Питання про надання Україні летальної зброї ще буде розглядатися у Сполучених Штатах Америки. Про це заявив надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий в ефірі "5 каналу".

"Я пояснюю це в Америці, що ви таким чином не просто надаєте нам зброю, ви даєте нам сигнал, що ви з нами, а ми віддаємо за вас також життя. І тому я думаю, що це, можливо, буде ще розглядатися. Те, що я точно можу сказати, що це не буде розглядатися до 8 листопада - до дати виборів. Зараз Америка сконцентрована на інших питаннях", - зауважив Чалий.


Він розповів, що питання надання Україні летальної зброї у деяких колах в США викликає невдоволення, але воно ще відкрите.

"Відверто скажу, це інколи викликає відповідне незадоволення, але я буду це робити (порушувати питання летальної зброї, - ред.). Тому що я вважаю, якщо є політичне рішення Конгресу, то треба діяти і зробити наступний крок. Чи вдасться це зробити чи ні, покаже час. Але це питання не закрите", - наголосив Чалий.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що надання Україні міжнародними партнерами летальної зброї повинне залишатися на порядку денному.