ua en ru

Влада США замислилася над регулюванням ринку криптовалют

Влада США замислилася над регулюванням ринку криптовалют Фото: Litecoin і Bitcoin (flickr.com/BTC Keychain)

Останнім часом масштаб спекуляцій криптовалютами різко виріс

Влада США готується розглянути нові правила, введення яких призведе до посилення федерального контролю над криптовалютами. Про це повідомляє Reuters.

"Немає сумнівів про те, що існує необхідність у створенні нормативно-правової бази", - сказав сенатор-республіканець Майк Раундс, член банківського комітету Сенату.

Наразі цифрові активи перебувають у так званій сірій зоні правового поля, в різних ситуаціях потрапляючи під регулювання Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC), міністерства фінансів США, Федрезерву або влади штатів.

"SEC є лідером у цьому питанні", - повідомив представник Республіканської партії Білл Хуйзенга, який проведе слухання з цього питання в найближчі тижні.

Інший законодавець Керолін Мелуні стверджує, що багато людей не розуміють, що немає нічого, що підтверджує ці віртуальні валюти.

Віртуальні валюти існують вже давно, проте останнім часом масштаб спекуляцій криптовалютами різко зріс, як і кількість шахрайських схем, які обіцяють інвесторам дохід у понад тисячі відсотків за кілька тижнів.

У цій сфері також активізувалися хакери. У січні вони викрали цифрову валюту на суму 530 мільйонів доларів з японської криптобіржі Coincheck.

Нагадаємо, 13 лютого в Таїланді банки закликали утриматися від операцій з криптовалютами.