ua en ru

США виступили за введення санкцій НАТО проти Росії

США виступили за введення санкцій НАТО проти Росії Фото: штаб-квартира НАТО (nato.int)

Американські спецслужби надали докази порушення Росією договору про РСМД

Сполучені Штати Америки виступають за введення санкцій проти Росії на підставі доказів порушень договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (РСМД), передає Der Spiegel.

Повідомляється, що на початку листопада міністр оборони США Джеймс Меттіс на закритому засіданні "Групи ядерного планування НАТО" вимагав від країн-учасниць розробити спільний план дій для примусу Росії до дотримання положень договору про РСМД, а також бути готовими до запровадження санкцій.

За даними Spiegel, перед початком засідання НАТО в Брюсселі США показали отримані нові докази порушення договору про РСМД з боку Росії.

"Спецслужби наших союзників мають у своєму розпорядженні докази того, що Росія порушила договір про РСМД, розмістивши зброю середньої дальності", - зазначив міністр оборони Литви Раймундас Каробліс і назвав саботаж Росії "викликом безпеці європейського континенту".

Також повідомляється, що минулого тижня США ініціювали спільну заяву щодо засудження дій Росії, проте її заблокувала Німеччина, яка закликала РФ відповісти на звинувачення з боку США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що держсекретар США Рекс Тіллерсон виключає скасування санкцій проти РФ, поки вона не виведе війська з Донбасу.