ua en ru

Тіллерсон виключає скасування санкцій проти РФ, поки вона не виведе війська з Донбасу

Тіллерсон виключає скасування санкцій проти РФ, поки вона не виведе війська з Донбасу Фото: Рекс Тіллерсон, державний секретар США (president.gov.ua)

Також Вашингтон не визнає анексію українського Криму

Російська Федерація (РФ) повинна вивести свої війська з окупованих територій на Донбасі. Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки (США) Рекс Тіллерсон в ході ради міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

"Росія повинна вивести свої сили з Донбасу, повністю дотриматися мінських угод. Також Вашингтон не визнає анексію українського Криму", - сказав держсекретар у четвер, 7 грудня, у Відні.

Також Тіллерсон додав, що санкції США щодо Росії будуть залишатися у силі до тих пір, доки РФ підтримує військові дії на Сході України.

Нагадаємо, нещодавно держсекретар США Рекс Тіллерсон після переговорів з союзниками по НАТО в Брюсселі, заявив, що розміщення миротворчого контингенту ООН на Донбасі є пріоритетом у політиці США. Також Тіллерсон на засіданні міністрів закордонних справ НАТО виключив можливість нормалізації відносин між Північноатлантичним Альянсом і Російською Федерацією.