ua en ru

У США висловили готовність використовувати військову силу проти КНДР

У США висловили готовність використовувати військову силу проти КНДР Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

США у разі необхідності будуть готові застосувати силу проти КНДР

Сполучені Штати Америки (США) будуть готові застосувати відносно КНДР військову силу. Про це заявила американський постпред в ООН Ніккі Хейлі, передає Reuters.

Так, у ході свого виступу на нараді Ради безпеки, вона підкреслила, що Пхеньян "швидко закриває можливості для дипломатичного вирішення".

"Одна з наших можливостей полягає в нашій значній військовій силі. Ми будемо використовувати її, якщо це потрібно, але ми вважаємо за краще не йти в цьому напрямку", - заявила Хейлі.

Крім того, Хейлі повідомила, що Вашингтон готує новий санкційний пакет відносно Пхеньяну. Ще одним заходом тиску на КНДР може стати введення санкцій щодо країни, які співпрацюють з Північною Кореєю.

Зазначимо, чергові ракетні випробування КНДР відбулися в ніч на 4 липня. Ракета, запущена з території країни, впала у виключній економічній зоні Японії. За заявою Пхеньяну, ця балістична ракета стала першої міжконтинентальної в арсеналі країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки отримали підтвердження успішного випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) у Північній Кореї (КНДР).

Згідно з інформацією видання, балістична ракета пролетіла довше, ніж всі попередні північнокорейські ракети ракетний, що підтвердило і американське командування, що означає, що диктатура Кім Чен Ина тепер може володіти здатністю нанести удар по Алясці.