ua en ru

США отримали підтвердження успішного випробування міжконтинентальної ракети в КНДР

США отримали підтвердження успішного випробування міжконтинентальної ракети в КНДР Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

Офіційні особи США підтвердили успішне випробування МБР в Північній Кореї

Сполучені Штати Америки отримали підтвердження успішного випробування міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) у Північній Кореї (КНДР). Про це повідомляє Fox News.

"Загроза набагато більш безпосередня зараз. Тому ясно, що ми не можемо повторити невдалий підхід з минулого. Таким чином, президент доручив нам підготувати ряд варіантів - в тому числі військовий варіант", - заявив радник з національної безпеки Герберт Макмастер.

Згідно з інформацією видання, балістична ракета пролетіла довше, ніж всі попередні північнокорейські ракети ракетний, що підтвердило і американське командування, що означає, що диктатура Кім Чен Ина тепер може володіти здатністю нанести удар по Алясці.

Так, 4 липня 2017 року, Центральне телебачення КНДР оголосило про проведення першого успішного запуску МБР "Хвасон-14". За заявою Північної Кореї, максимальна висота польоту ракети склала 2802 км, вона пролетіла 933 км. Наказ про запуск ракети керівник КНДР Кім Чен Ин підписав 3 липня 2017 року, він особисто спостерігав за випробуванням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військові і дипломатичні посадові особи адміністрації президента США Дональда Трампа провели позапланову нараду щодо можливої відповіді КНДР, якщо розслідування Пентагону підтвердить достовірність останнього запуску.