ua en ru

США виділяють 37,5 млн доларів для України та Молдови

США виділяють 37,5 млн доларів для України та Молдови Фото: США інвестують в Україну 37,5 млн доларів

Кошти виділяються для фінансування компаній-експортерів середнього рівня

Американська урядова організація з фінансування розвитку OPIC (Overseas Private Investment Corporation) надасть фонду Emerging Europe Growth Fund III, L. P., створеному Horizon Capital Advisors, LLC, 37,5 млн доларів прямих інвестицій на 10 років. Про це йдеться в повідомленні OPIC.

Як повідомляється, рада директорів організації схвалив виділення цих коштів на засіданні 9 червня. Загальний обсяг фонду становить 150 млн доларів, а інвестиції будуть спрямовані в середні швидкозростаючі компанії, що займаються експортними операціями в Україні і Молдові і можуть у перспективі стати лідерами як на локальних ринках, так і на ринках регіонального рівня.


Фонд буде здійснювати інвестиції шляхом купівлі міноритарної частки в таких компаніях, а при необхідності, буде розглядатися надання стартового капіталу, повний викуп компаній або участь у їх приватизації, йдеться в повідомленні OPIC.

Horizon Capital створена в 2006 році, її офіси знаходяться в Києві і Чикаго. Управляє фондами прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund (WNISEF, створений в 1994 році з капіталом у 150 млн дол.), Emerging Europe Growth Fund, l.p. (EEGF, створений в 2006 році з капіталом 132 млн дол.) і EEGF II (створений у 2008 році з капіталом 370 млн дол.). Кошти зазначених фондів інвестуються компанією в проекти в Україні, Молдові та Білорусі.

Засновниками Horizon Capital виступають Джеффрі Нілом, Марк Івашко, Наталія Яресько, головний виконавчий директор компанії Олена Кошарна.

Як повідомлялося, США мають намір виділити до 25 млн доларів українському інвестфонду.