ua en ru

США виділять понад 600 мільйонів доларів допомоги чотирьом країнам

США виділять понад 600 мільйонів доларів допомоги чотирьом країнам Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

США нададуть фінансову допомогу Ємену, Сомалі, Південному Судану та Нігерії

США нададуть допомогу Ємену, Сомалі, Південному Судану і Нігерії на суму понад 630 мільйонів доларів. Таке рішення було оголошено після участі президента Дональда Трампа на саміті G20, передає Радіо Свобода.

Загальна гуманітарна допомога США чотирьом країнам, де, за оцінками ООН, понад 30 мільйонів людей потребують термінової продовольчої допомоги, в даний час становить понад 1,8 мільярда доларів у цьому фінансовому році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що профільний комітет сенату конгресу США в середу схвалив проект військового бюджету країни на 2018 фінансовий рік.

Так, сенатський комітет у справах збройних сил підтримав варіант, що передбачає виділення на потреби Пентагону 640 мільярдів доларів. Ще 60 мільярдів доларів пропонується виділити на проведення військових операцій за кордоном. Як заявив у зв'язку з цим голова комітету республіканець Джон Маккейн, проект військового бюджету "починає процес відновлення американських збройних сил після шести років страхітливих скорочень фінансування".