ua en ru

США виділять 40 млн доларів на боротьбу з пропагандою

США виділять 40 млн доларів на боротьбу з пропагандою Фото: США tweeter.com/radiosvoboda)

Пентагон і Держдепартамент США мають намір боротися з пропагандою, яка спонсорується іноземними урядами

США планую виділити 40 млн доларів на боротьбу з пропагандою, яка спонсорується іноземними урядами. Про це повідомляє Politico.

Як повідомляється, Пентагон і Держдепартамент США досягли домовленості про виділення 40 млн доларів на боротьбу з іноземної пропагандою, підписавши відповідний меморандум. Як зазначає видання, у заяві про початок програми Росія не згадується прямо, але очікується, що ця робота буде значною мірою зосереджена на боротьбі з дезінформацією, підтримуваною Кремлем.

Також повідомляється про переведення грошей з Пентагону в Державний глобальний центр взаємодії, який був створений в 2016 році для боротьби з ісламістською пропагандою, але згодом його мандат був розширений і включав протидію державній дезінформації.

"Це фінансування має вирішальне значення для забезпечення того, щоб ми продовжували агресивну відповідь на дезінформацію...Це не просто захисна позиція, яку ми повинні прийняти. Ми також повинні бути і в наступі", - заявив заступник держсекретаря США Стів Гольдштейн.

Крім того, наголошується, що в рамках боротьби з пропагандою буде виділено не менше 5 млн доларів Фонду доступу до інформації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз виділить 1 млн євро на боротьбу з російською пропагандою та має намір щорічно направляти цю суму на заходи проти дезінформації і фейкових новин від ЗМІ з Росії.