ua en ru

Євросоюз виділить 1 млн євро на боротьбу з російською пропагандою, - The Guardian

Євросоюз виділить 1 млн євро на боротьбу з російською пропагандою, - The Guardian Фото: Європейський союз (European Union 2015 - European Parliament)

Планується, що на боротьбу з пропагандою РФ будуть виділяти по 1 млн євро щорічно

Європейський союз виділить 1 млн євро на боротьбу з російською пропагандою і має намір щорічно направляти цю суму на заходи проти дезінформації та фейкових новин від ЗМІ з Росії, передає The Guardian з посиланням на джерела.

Повідомляється, що кошти для боротьби з російською пропагандою вже закладені в бюджет Євросоюзу на 2018-2020 роки. Зазначимо, інформація про фінансування компанії ЗМІ з Росії з'явилася після того, як голова Європейської ради Дональд Туск на саміті "Східного партнерства" заявив, що однією з головних проблем Європи є кібератаки, фейкові новини і гібридна війна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США мають намір виділити близько 5 млрд доларів на протидію Росії в Європі. Згідно зі звітом комітетів американського Сенату, протидія агресії з боку Російської Федерації проходить в щорічному акті про Національну оборону "окремою статтею, зокрема, законодавці звертають увагу на вторгнення Москви до Грузії в 2008 і України у 2014, а також її загрози державам-членам НАТО".