ua en ru

США виділили Україні 53 млн дол. на гуманітарну допомогу і армію

Уряд США пообіцяв виділити Україні фінансову підтримку в сумі 53 млн дол. на гуманітарну допомогу громадянам, а також підтримку української армії і прикордонникам.

Уряд США пообіцяв виділити Україні фінансову підтримку в сумі 53 млн дол. на гуманітарну допомогу громадянам, а також підтримку української армії і прикордонникам. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому, опублікованого сьогодні.

"Понад 7 млн дол. буде спрямовано міжнародним гуманітарним організаціям з метою надання допомоги постраждалим в результаті конфлікту на сході України. 46 млн дол. сприяння безпеки для підтримки українських військових і прикордонників. Це в додаток до 70 млн дол. сприяння безпеки, про яких ми вже повідомляли раніше", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Президент США Барак Обама також попросив міністра торгівлі США Пенні Пріцкер очолити урядову делегацію США в Україну 26-27 вересня, щоб зустрітися з високопоставленими особами української влади і бізнес-лидерми для обговорення економічних реформ.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко розпочав робочий візит до США.