ua en ru

Ураган "Харві": в США виділили постраждалим 530 млн доларів

Ураган "Харві": в США виділили постраждалим 530 млн доларів Фото: ураган

Для втративших дах жителів штату вже підготовлено 2 тис. одиниць тимчасового житла

У США задовольнили запити на суму понад 530 млн доларів про надання матеріальної допомоги постраждалим в штаті Техас в результаті тропічного циклону "Харві". Про це повідомляє AP.

"Я можу сказати, що станом на ранок сьогоднішнього дня понад 311 тис. громадян звернулися з проханням про надання індивідуальної матеріальної допомоги. Ці запити надійшли в ФЕМА по телефону і іншими способами. Я натхнений тим, що нам вдалося виділити на ці цілі понад 530 млн доларів", - сказав віце-президент Майкл Пенс.

Другою актуальною проблемою він назвав розселення жителів Техасу, які втратили житло.

Відзначимо, "Харві" - самий потужний ураган в США за останні 12 років. Як інформував Національний центр США по спостереженню за ураганами, "Харві" у четвер послабшав до тропічного циклону. Максимальна швидкість вітру в зоні стихії знизилася з 20,1 м/с до 15,7 м/с.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті урагану "Харві" у США загинуло 39 людей. Численні райони в Техасі та Луїзіані залишаються затопленими. Внаслідок стихії пошкоджено та зруйновано десятки тисяч будинків. У пунктах тимчасового розміщення перебувають понад 50 тисяч чоловік.