ua en ru

У США українцю, що видавав себе за школяра, загрожує до 40 років в'язниці

У США українцю, що видавав себе за школяра, загрожує до 40 років в'язниці Фото: Артуру Самаріну загрожує до 40 років ув'язнення

Йому також загрожує штраф в розмірі 90 тисяч доларів

Суд штату Пенсільванія (США) визнав винним 23-річного громадянина України Артура Самаріна в підробці даних про своє ім'я та вік, а також у сексуальних відносининах з 15-річною школяркою. Про це пише Washington Post.

Так, українцеві загрожує до 40 років ув'язнення і штраф в розмірі 90 тисяч доларів. Остаточно покарання йому призначить суддя округу Дофін Дебора Курчілло під час слухання у вересні. Також проти Самаріна висунуто кілька федеральних звинувачень в шахрайстві, в зв'язку з чим його можуть депортувати.

Після оголошення рішення суду, яким українця визнали винним, Самарін майже нічого не сказав у відповідь, а лише підтвердив, що вже три роки говорить англійською мовою і точно зрозумів, у чому його звинувачують.


Відзначимо, в США Самарін видавав себе за школяра на ім'я Ашер Поттс. Як говориться в рапорті його показань під час арешту, Самарін зізнався, що вступив в сексуальний контакт з неповнолітньою в 2014 році, коли йому було 22 роки. Українець навчався в школі Джона Харріса в Гаррісбург, де вразив вчителів своєї успішністю. Його зарахували до коледжу у Флориді, але незабаром після цього чиновники з'ясували, що хлопець насправді старше, ніж говорить.

Крім того, хлопець перебуває в Штатах нелегально, оскільки його студентська робоча віза прострочена.

Нагадаємо, в кінці квітня поліція Канади затримала учня старшої школи Джонатана Николу, який приїхав в країну з Південного Судану. Виявилося, що йому 29 років, а не 16, як він заявляв раніше.