ua en ru

У США оберуть спецпредставника для координації з Україною, - Порошенко

У США оберуть спецпредставника для координації з Україною, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Штати оберуть представника для координації роботи по Україні

У Сполучених Штатах Америки найближчим часом буде обрано спеціального представник для координації роботи по Україні. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найближчим часом планується обрати спеціального представника США, який буде відповідати за координацію дій з Україною. Також в кінці наступного тижня, рівно через тиждень я буду мати багатогодинні переговори в Берліні з канцлером Німеччини для підготовки засідання Норманського формату", - заявив Порошенко.

За його словами, переговори особливо важливі, враховуючи нові обставини, які виникли, зокрема після офіційного визнання фейкових документів ЛНР і ДНР.

Факт визнання свідоцтв на реєстрацію власності означає, що Росія прийняла рішення конфіскувати власність України. Порошенко додав, що цей факт може бути використаний в міжнародних судах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко анонсував переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні з питання нормандського формату через тиждень.