ua en ru

США ввели санкції проти сірійських і іранських служб безпеки

США ввели санкції проти співробітників підрозділу сирійської поліції та керівників іранської служби безпеки у зв'язку з репресіями сирійської влади і загибеллю учасників антиурядових виступів, повідомляє "Голос Америки". Адміністрація США звинувачує Іран у матеріальній підтримці репресій, які застосовуються сирійським керівництвом.
"Санкції обмежують можливості іноземних компаній та інвесторів мати справу з цими особами, так що це досить істотно. Ще важливіше те, що вони чітко дають зрозуміти, що ми уважно спостерігаємо за діями цих осіб. Ми не тільки спостерігаємо за ними, але також приймаємо заходи, покликані не допустити участь цих осіб у будь-яких операціях, пов'язаних з економічною системою США, яка, як ви знаєте, взаємопов'язана з рештою світу", - сказав заступник представника Держдепартаменту Марк Тонер.
Санкції, про які оголосив Держдепартамент, поширюються на ще більше число сирійських та іранських фізичних та юридичних осіб, включаючи Президента Башара аль Асада та членів його найближчого оточення. У числі тих, хто винен у порушенні прав людини, фігурує Управління політичної безпеки Сирії - одна з чотирьох головних служб безпеки, - а також начальник розвідки сирійських ВВС генерал-майор Джаміль Хассан. Названі й особи, що надавали сприяння порушенням прав людини. Це керівник іранських сил охорони правопорядку Ісмаїл Ахмаді Могхадам і його заступник Ахмад Реза Радан, який, за наявними відомостями, побував в Дамаску у квітні цього року.
Санкції означають арешт будь-яких активів цих персон на території США і забороняють американським фізичним і юридичним особам мати справу з людьми, щодо яких застосовані санкції.