ua en ru

США ввели санкції проти шести "депутатів" Держдуми від Криму

США ввели санкції проти шести "депутатів" Держдуми від Криму Фото: у США розширили санкції проти РФ

В американському Мінфіні зазначили, що вибори в Державну думу РФ, що пройшли в Криму, незаконні

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти шістьох "депутатів" Держдуми РФ, обраних в окупованому Криму. Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів США.

Так, до санкційного списку внесено екс-заступника голови уряду Криму Руслана Бальбека, а також "депутатів" Костянтина Бахарєва, Дмитра Бєліка, Андрія Козенка, Світлану Савченко та Павла Шперова.

У повідомленні уточнюється, що в результаті сьогоднішнього рішення заморожено усі їхні активи, що перебувають у американській юрисдикції, а громадянам США заборонено брати участь в операціях з ними.

В американському фінансовому відомстві вкотре підкреслили, що США вважають незаконними вибори в Державну думу РФ, що пройшли в Криму, і не визнають їх.

"ЦІ санкції тісно координуються з ЄС, що підкреслює силу партнерства США-ЄС у збереженні тиску на Росію до тих пір, доки вона не почне поважати безпеку і суверенітет України. Казначейство США продовжуватиме карати осіб, причетних до анексії Росією Криму та її дестабілізуючої діяльності в Україні", - також йдеться в повідомленні Мінфіну США.

Нагадаємо, в уряді Греції не виключають, що під час візиту 15-16 листопада в Афіни президент США Барак Обама вимагатиме від прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса закрити порти для кораблів російського Військово-морського флоту.