ua en ru

США ввели санкції проти російських військових структур

США ввели санкції проти російських військових структур Фото: Держдеп США flickr.com/secdef)

США звинувачують ці структури в поширенні зброї масового знищення

Державний департамент США вводить санкції проти кількох російських військових структур. У їх числі конструкторське бюро, інститут міноборони, а також навчальний центр під Санкт-Петербургом, говорится в документі, опублікованому на сайті Федерального регістра США 9 травня.

Зокрема, в документі, який внесено на сайт 9 травня, але офіційно буде опубліковано 10 травня, йдеться про включення організацій з цілого ряду країн в санкційний список у зв'язку з порушенням запобіжних заходів щодо нерозповсюдження зброї масового знищення. У їх числі і російські оборонні структури.

Це навчальний центр зенітних ракетних військ в Гатчині, 18-й Центральний науково-дослідний інститут Міноборони Росії в Курську, Конструкторське бюро приладобудування в Тулі, 183-й гвардійський зенітний ракетний полк, Науково-виробничий концерн "БАРЛ", а також Головне управління Генштабу Росії.

США звинувачують ці структури в порушення національного законодавства США щодо нерозповсюдження зброї масового знищення.

В документі, що підписаний заступником державного секретаря з питань міжнародної безпеки та нерозповсюдження Крістофером Фордом, вказується, що жодна урядова установа в США не має право контактувати з перерахованими в списку організаціями.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 8 травня США продовжили дію санкцій проти "Рособоронекспорту" за співпрацю з Іраном, Північною Кореєю і Сирією. Приводом стало порушення організацією закону про нерозповсюдження зброї масового знищення".