ua en ru

США ввели санкції проти 11 громадян КНДР у відповідь на розробку ядерної зброї

США ввели санкції проти 11 громадян КНДР у відповідь на розробку ядерної зброї Фото: США ввели санкції у відповідь на розробку ядерної зброї в КНДР

Санкції спрямовані на представників КНДР у РФ, Китаї та на Кубі

Сполучені штати Америки внесли до списку санкцій одну вугільну компанію Північної Кореї та 11 громадян КНДР, які проживають в Росії, Китаї, В'єтнамі та на Кубі. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів США.

"Санкції введені у відповідь на продовження розробки в Північній Кореї зброї масового ураження і продовження порушень резолюцій Ради безпеки ООН", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією американського Мінфіну, санкції спрямовані на представників КНДР в третіх країнах, які є "агентами режиму" в РФ, КНДР, В'єтнамі та на Кубі. На думку міністерства США, вони надають фінансову та іншу підтримку особам, які перебувають під санкціями ООН і США.

Адміністрація президента США Дональда Трампа раніше заявляла про намір розглядати радикальні санкції, щоб "відрізати" КНДР від світової фінансової системи в рамках боротьби з ядерною загрозою Північної Кореї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР провела чергове випробування двигуна для міжконтинентальної балістичної ракети.