ua en ru

США ввели нові санкції проти Ірану

США ввели нові санкції проти Ірану Фото: президент США Барак Обама

Санкції введені через компанії, які від імені Ірану закуповують балістичні ракети

Сполучені Штати Америки ввели нові санкції відносно ряду фізосіб і організацій, пов'язаних з ракетною програмою Ірану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства Фінансів США.

Повідомляється, що Департамент казначейства з контролю за іноземними активами США ввів санкції проти 11 юридичних та фізичних осіб, які беруть участь у закупівлі від імені іранської програми балістичних ракет.Санкції забороняють будь-які фінансові операції з визначеними компаніями та особами, а їх активи в США і в американських банках повинні бути заморожені. Причому в списку вказані не тільки іранські підприємства. Зокрема, туди потрапили зареєстрована в Гонконзі компанія Anhui Land group З., Limited і компанії з ОАЕ Candid general trading LLC і Mabrooka trading co L. L. C.

"Програма Ірану з випробування балістичних ракет становить значну загрозу для регіональної та глобальної безпеки, тому Іран продовжить зазнавати міжнародних санкцій", - заявив представник Мінфіну США Адам Шубін.

Нагадаємо, раніше США і ЄС оголосили про зняття санкцій з Ірану у зв'язку з реалізацією угод по ядерній програмі. Таким чином, з Ірану зняті тільки економічні і фінансові санкції, пов'язані з його ядерною програмою.