ua en ru

США ввели 271 санкцію проти Асада

США ввели 271 санкцію проти Асада Фото: Башар Асад

США ввели нові санкції за передбачуване використання хімічної зброї

Сполучені штати Америки ввели 271 санкцію проти уряду Башара Асада в Сирії за передбачуване використання хімічної зброї. Про це на брифінгу заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин, передає The Associated Press.

"США ввели 271 санкцію у відповідь на передбачуване використання президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї. В тому числі, сапнкции наведені у відношенні співробітників Центру наукових досліджень і розробок Сирії, сирійського державного органу, відповідального за розробку і виробництво нетрадиційного зброї", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що це одні з найбільш масштабних санкцій в історії США.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що Канада розширила економічні санкції проти режиму президента Сирії Башара Асада у відповідь на застосування хімічної зброї в провінції Ідліб. Міністр закордонних справ Канади Хрыстя Фріланд підкреслила, що Канада буде і далі працювати з союзниками, щоб завершити війну в Сирії. Зазначимо, Канада розширила санкції проти Сирії, доповнивши санкційний список ще 17 фізособами і 5 пов'язаними з урядом Сирії компаніями.