ua en ru

США були увесь час залучені до переговорів у нормандському форматі, - Порошенко 

США були увесь час залучені до переговорів у нормандському форматі, - Порошенко  Фото: Петро Порошенко (Mykola Lazarenko/POOL)

Президент зазначив, що Україна розраховує на підтримку США

Сполучені Штати Америки були залучені до переговорів щодо конфлікту на Донбасі у нормандському форматі. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу прибрати будь-які дискусії про те, що може б нам було більш ефективно залучити США до нормандського формату, я наголошую, вони залучені були увесь час, у тому числі під час роботи попередньої Адміністрації", - заявив Порошенко.

За його словами, США були проінформовані про зміст переговорів у нормандському форматі, які координувалися з американськими партнерами.

Президент зазначив, що Україна розраховує на підтримку США. Порошенко повідомив, що мав декілька телефонних розмов з президентом США Дональдом Трампом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко анонсував переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо нормандського формату за тиждень.