ua en ru

ООН перевірить причетність РФ чи України до постачання ракетних двигунів в КНДР

ООН перевірить причетність РФ чи України до постачання ракетних двигунів в КНДР Фото: штаб-квартира ООН (flickr.com/un_photo)

ООН перевірить можливі поставки ракетних двигунів у КНДР з Росії або України

Організація об'єднаних націй (ООН) перевірить можливі поставки ракетних двигунів в Північну Корею (КНДР) з Російської Федерації (РФ) або України. Про це заявив старший науковий співробітник Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI) Симон Веземан в інтерв'ю DW.

"За визначенням - так, вони цим займуться (розслідуванням). Тому що санкції ООН проти КНДР пов'язані з групою експертів, призначених ООН і мають мандат на перевірку дотримання обмежень. Якщо є звинувачення в порушенні санкцій, то обов'язок експертів - провести власне розслідування. Вони можуть відправитися в країни, які згадуються у звинуваченнях, і вимагати допомоги", - заявив Веземан.

За його словами, країни, на адресу яких звучать звинувачення, або інші держави, можуть провести і власне розслідування.

"Але в підсумку всі б хотіли побачити доповідь експертів ООН по санкціях, який буде зроблено", - резюмував експерт SIPRI.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки мають брати участь у розслідуванні про українських ракетних двигунах в КНДР.