ua en ru

США внесли екс-командира "Беркута" Кусюка до санкційного списку

США внесли екс-командира "Беркута" Кусюка до санкційного списку Фото: спецпідрозділ "Беркут" (УНІАН)

Сергій Кусюк звинувачується в нападах і вбивствах демонстрантів у 2013-2014 під час Революції гідності

Сполучені Штати Америки внесли до списку санкцій проти порушників прав людини та причетних до корупції колишнього начальника київського полку спецпідрозділу МВС України "Беркут" Сергія Кусюка. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

"Сергій Кусюк був командувачем елітного українського поліцейського підрозділу "Беркут". Департамент спеціальних розслідувань України визначив, що Кусюк очолював напад на мирних демонстрантів 30 листопада 2013 року, тоді під його керівництвом було 290 офіцерів", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що Генпрокуратура України звинуватила Кусюка в участі у вбивствах активістів на Майдані Незалежності в Києві в лютому 2014 року.

"Кусюк наказав знищити документацію, пов'язану з тими подіями, і втік з України зараз переховується в Москві (Росія), де був ідентифікований під час розгону демонстрантів у складі російського підрозділу ОМОН у червні 2017 року", - зазначають у Мінфіні США.

Нагадаємо, Російська Федерація відмовилася екстрадувати в Україну колишнього начальника київського "Беркута" Сергія Кусюка.