ua en ru

США включили лідера ХАМАС до списку терористів

США включили лідера ХАМАС до списку терористів Фото: Ісмаїл Ханія (flickr.com-joegaza)

США можуть заморозити активи лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії

Сполучені Штати Америки (США) включили в список терористів, лідера "Ісламського руху опору" (ХАМАС) Ісмаїла Ханію. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Державного Департаменту США.

Згідно заяви Держдепу, в списку міжнародних терористів віднесений Ханія, а також дві ісламістські групи, які діють в Єгипті і одну, яка активна на палестинських територіях.

Включення лідера ХАМАС до списку терористів означає, що стосовно нього буде діяти заборона на поїздки. Крім того, його фінансові активи в США можуть бути заморожені.

Нагадаємо, в грудні Военно-повітряні сили Ізраїлю заявили про нанесення авіаудару по позиціях палестинського руху ХАМАС.

Серед заарештованих опинився один з лідерів радикального палестинського ісламістського руху ХАМАС Шейх Хасан Юсеф, який вважається одним із засновників руху. Відомо, що операція пройшла на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа. Затриманих підозрюють у причетності до сплеску насильства, початком якого стала заява президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. У свою чергу Палестина заявила, що Єрусалим є її столицею.