ua en ru

США розширили санкції проти КНДР

США розширили санкції проти КНДР Фото: Мінфін США ввів додаткові санкції проти КНДР

Північнокорейський режим звинувачують у масових порушеннях прав людини і в суворій цензурі

Міністерство фінансів США ввело санкції проти міністерства праці, Держплану і семи чиновників Північної Кореї у зв'язку з порушеннями прав людини і цензурою в країні. Про це йдеться в заяві директора Відділу з контролю за іноземними активами Джона Сміта, передає Reuters.

Як зазначає агентство, серед внесених в санкційний список чиновників - 27-річна сестра лідера країни Кім Чен Ина, яка є заступником голови відділу пропаганди та агітації Корейської трудової партії.

"Північнокорейський режим винен не тільки у масових порушеннях прав людини, але в жорсткій цензурі, мета якої приховати жорстоке й деспотичне поводження", - йдеться в заяві.

У випущеній Мінфіном США заяві йдеться, що посилення санкцій пов'язане з виходом другої доповіді про порушення прав людини і цензуру в КНДР, згідно з якою вони є найбільш серйозними у світі.

Пхеньян продовжує "практикувати вбивства без вироку суду, насильницькі зникнення, незаконні арешти та затримання, примусову працю і тортури".

Як зазначається, у таборах для політв'язнів перебувають від 80 тис. до 120 тис. осіб, у тому числі діти та члени сімей неугодних режиму.

Нагадаємо, влада Північної Кореї заявила про намір випробувати міжконтинентальну балістичну ракету у будь-який час.